Nieuws
Masterclass Sherry met heerlijke Tapas 19 mei 2016
Donderdagavond 19 mei 2016 hebben wij een unieke sherry masterclass voor u met bijpassende tapas. Ik hoor u denken sherry ja sherry wordt en is weer hip aan het worden. Wist u bijvoorbeeld dat sherry en bepaalde spijs perfect samen gaan. Sherry staat ook weer hoog genoteerd in de hippe bars en clubs van New York en Tokio. Wij laten u zelf ervaren dat sherry weer hip is. We brengen de masterclass naar IJmuiden en let op ook hier zal de sherry weer op de kaart komen.
“Sherry is back’’ en wordt weer omarmd door de hippe horecazaken in wereldsteden zoals New York en Hong Kong
Het begon allemaal 240 jaar geleden toen de pionierende Engelse koopman Thomas Osborne uit Exeter verhuisde naar het Spaanse Cadiz en een handelsbedrijf begon met vooral wijnen. In 1845 wist hij zijn naam echt te vestigen door twee premium sherry vaten te verkopen aan de ‘’Royal Family’’. De sherry werd daarmee de bakermat van het succes van het overkoepelende merk Osborne en is ook vandaag de dag nog steeds het paradepaardje van de familie.
De sherry regio is gesitueerd in het zuiden van Spanje bij de stad Cadiz. De kenmerkende witte kalkbodems in deze regio, ook wel albarize genoemd, geven de sherryvarianten van Osborne het specifieke karakter.
In Nederland is vooral de standaard sherry range van Osborne bekend; de Medium, de Fino en de Mazanilla. Maar Osborne heeft ook een fantastische premium range die voornamelijk in de gastronomie haar sporen al heeft verdiend. Om deze mooie range aankomende periode onder de aandacht te brengen zal onze verkoopadviseur Isabelle Barnhoorn deze mooie range onder de aandacht brengen middels masterclasses.
Tijdens een masterclass zullen de volgende premium sherry’s van Osborne de revue passeren:
Osborne Sherry Fino Quinta: Heerlijk met sushi en vis zoals gerookte paling, en ook bij Parmezaan, knoflook olijven.
Osborne Sherry Pedro Ximenez 1827: Echt van genieten bij pure chocolade! Ook goed te combineren met oude Hollandse brokkelkaas.
Osborne Maria Cream Sherry: Bij een toastje met ganzenlever of met een ijsblokje en een schijfje sinaasappel.
Osborne Sherry 10 RF Oloroso: Kan goed samen met een stukje Parmezaanse kaas maar ook heerlijk om te serveren met een stukje sinaasappel en een stukje van een kaneelstokje.
Osborne Sherry Bailen: De perfecte begeleider van truffel en wild gerechten en bij paddenstoelen.
Osborne Sherry Coquinero: Past perfect bij Iberico Pata Negra, Longaniza worst, Manchego met knoflook en olijven.
Nieuwsgierig geworden meld u zich dan aan op http://www.dedrankenier.nl/contact/ of kom langs in de winkel.
Bellen mag natuurlijk ook op 02555-513396
Waar: Drankenier IJmuiden
Adres: Langenieuwstraat 183
Entree: € 10,00
Aanvang: 20:00
Comments are closed