Nieuws
Crémant de Limoux
Cuvée Ma Maison Rosier Crémant de Limoux
Bubbels. De feestdagen staan weer voor de deur. En dan hebben we trek in bubbels. We knallen letterlijk het jaar uit op Oudejaarsavond. Zonder feestelijke bubbels is de avond eigenlijk niet geslaagd. Of het nu om champagne, crémant, prosecco of cava gaat. Dat geldt dus ook voor deze Crémant de Limoux.
Crémant de Limoux, echte bubbels
In ons assortiment hebben we vele mousserende wijnen. Droge varianten en zoete varianten uit uiteraard Frankrijk, maar bijvoorbeeld ook uit Italië, Spanje en Duitsland. Zo ook de Crémant de Limoux van Domaine Rosier. Deze willen we speciaal voor je in het zonnetje zetten. De prijswinnende, mousserende wijn uit Frankrijk is heerlijk, feestelijk en voor een zachte prijs verkrijgbaar. De wijn heeft in 2017 in Parijs de gouden medaille van het Franse ministerie van landbouw gewonnen. De drank bestaat voor 70% uit Chardonnay- , 20% uit Chenin- en 10% uit Pinot Noir druiven. Een elegante, sprankelende wijn met tonen van witte bloemen en de frisheid van citrusvruchten. Deze crémant is twee jar te bewaren en dient geserveerd te worden op een temperatuur van 9 – 10°C.
Bubbelweetjes
- De Engelsen zijn de uitvinders van sprankelende wijn. Vaak wordt gedacht dat de Fransen het zijn vanwege de wereldberoemde Champagnestreek.
- Alleen mousserende wijn uit de Champagnestreek mag champagne heten. Bubbeltjeswijn uit de overige delen van Frankrijk worden crémant genoemd.
- De meest voorkomende druivensoorten in champagne zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.
- In Zuid Afrika wordt mousserende wijn ‘vonkelwijn’ genoemd. In Duitsland ‘sekt’ en in Australië ‘sparkling chardonnay’.
Heel veel bubbels bij De Drankenier
Naast de Crémant de Limoux van Domaine Rosier hebben we bij De Drankenier nog zeker 30 andere verschillende bubbels speciaal voor de feestdagen. Van droog tot zoet. Voor ieder wat wils. Kom dus ook voor je mousserende wijn naar De Drankenier. We helpen je graag. Ben je met de auto? Achter de winkel is voldoende parkeerruimte.
Comments are closed