Nieuws
Whisky Masterclass 12-04-2019(VOL!!!!)
Beste Liefhebbers,
Op vrijdagavond 12 april is de Global Brand Ambassador van de Tomatin Distillery Mr Scott Adamson in Nederland , sterker nog Scott is in IJmuiden en jawel in onze Whisky basement.
Scott wilt u graag alles vertellen over zijn Tomatin Whisky’s en natuurlijk wil hij deze specialiteiten met u samen proeven. Inmiddels heeft Tomatin een gerespecteerde naam opgebouwd in Whisky land/
Bij elke whisky past natuurlijk een (sterk) verhaal en dat wil onze Scott met u delen
Wil u bij deze bijzondere avond aanwezig zijn reageer dan snel want plaatsen zijn beperkt!!
Datum: Vrijdag 12 April 2019
Aanvang: 20:00
Entree: € 20,00
Locatie: Whisky warehouse Drankenier IJmuiden
Nieuws
DIVINE Brewery lanceert eerste Bier.
De Mannen uit Beverwijk lanceren hun eerste bier, een weizener Bier en zoals ze zelf zeggen Goddelijk bier en ja ik moet erkennen het is inderdaad Top bier.
Ze hebben zelfs een filmpje hoe ze het bier maken.
Een heerlijke dorstlesser voor als je bijvoorbeeld een tennispartij hebt gespeelt en dan een DIVINE Weizener. Proost!
Nieuws
Birra Baladin in the house!!!
Birra Bianca: Isaac – Vernoemd naar Teo’s zoon
Isaac wordt gemaakt van rauwe tarwe die op smaak is gebracht
met koriander en sinaasappelschillen. Isaac is heerlijk voor in de zomer;
erg verfrissend en makkelijk te drinken. Heeft een lichte body en is ideaal
als aperitief.
Bier/Spijs: Aperitief, vis en vegetarische gerechten.
Verkrijgbaar in : 33 cl, 75 cl en 300 cl. Alcohol: 5%
Birra Egizia: Nora – Vernoemd naar Teo’s toenmalige vriendin
De Nora is gemaakt op basis van verschillende kruiden en Khamut.
Khamut, ofwel khorasan tarwe, is een ‘oergraan’, een graansoort
met een hoog eiwitgehalte en met zwakke gluten. Dit bier is amberkleurig
en heeft een volle smaak van zacht fruit en kenmerkt zich door Oosterse
aroma’s zoals gember, citrus en bloesems.
Bier/Spijs: Charcuterie, Thais en Indiase gerechten
Verkrijgbaar in: 33 cl en 24 ltr. Alcohol: 5,8%
Birra Italiana: Nazionale
Het énige bier dat is gemaakt met enkel Italiaanse ingrediënten. Deze
Italian ale is gemaakt van Italiaans water, gerstemout, gist
en Italiaanse kruiden (bergamot & koriander). De biersoort heeft
een licht pittig en verfrissend karakter en kenmerkt zich door
aroma’s van oranjebloesem, peer en bergamot.
Bier/Spijs: Gaat goed samen met de meeste gerechten en is zeer
geschikt als aperitief of bij een pizza.
Verkrijgbaar in: 33 cl. Alcohol: 6,5%
Birra Bruna: Leön
Birra Leön is een donker bier; niet te zoet en niet te hoppig. Er zijn tonen van kruiden, chocolade en gedroogd fruit aanwezig.
Bier/Spijs: Dessert of andere gerechten waar chocolade in verwerkt is, blauwe kazen en stoofvlees.
Verkrijgbaar in : 33 cl en 75 cl. Alcohol: 9%
Wist je dat het oorspronkelijk bedoelde winterbier Leön rondom Kerst (Noël) zó succesvol was dat Teo besloot het bier het hele jaar beschikbaar te stellen? Om die reden veranderde hij de naam van het bier in Leön.
La Storia
Het verhaal van Baladin begint in het dorpje Piozzo ten zuiden van Turijn in de Langhe.
Het is dit dorpje waar eigenaar Teo Musso in de jaren tachtig begint met het ontwikkelen
van bier vanuit zijn ouderlijk huis. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen
ingrediënten waarbij hij voor energie vertrouwt op de zon. Vele bezoeken aan Vlaanderen
en jarenlange ontwikkeling van het brouwen van de bieren van Baladin zorgen voor
de hoogwaardige producten die op dit moment door hem op de markt worden gebracht.
Baladin heeft meer dan 23 soorten bier waarbij een aantal is vernoemd naar zijn naasten,
denk hierbij aan zijn zoon Isaac en toenmalige vrouw Nora.
De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd
en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief
lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één
maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als
een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.
Over Teo Musso:
Teo Musso is opgegroeid in Piozzo, in een wijnfamilie. Meerdere conflicten zorgden ervoor
dat hij zich vaak afzette tegen zijn ouders. Van huis uit wilde zijn vader dat Teo de huisgemaakte
wijn dronk. Zijn passie voor bier was snel geboren. Vanuit zijn zelfgemaakte bierbrouwerij
in zijn ouderlijk huis heeft hij zijn passie voor bier laten uitgroeien tot een waanzinnige
fabriek in Piemonte en tientallen Baladin pubs en een Baladin hotel in bezit.
Bicchieri Per Birra: Teku
Teo Musso wilde een glas creëren dat de zintuigelijke beleving van het bier zo goed mogelijk tot zijn recht zou laten komen. Hij was zich er van bewust dat de grootte en de vorm van het glas een duidelijk effect heeft op de smaakbeleving. Musso heeft zodoende verschillende biersommeliers bij elkaar gebracht om hen een aantal dagen het ambachtelijke bier van ORVAL uit tientallen verschillende glazen te laten proeven. Uiteindelijk zijn deze biersommeliers tot de conclusie gekomen dat bepaalde glazen de smaken en aroma’s van het bier beter tot zijn recht laten komen. In samenwerking met Italiaans bierexpert Lorenzo Dabove, ofwel: Kuaska, heeft Musso de bevindingen van de biersommeliers uitgewerkt en is het TEKU glas ontstaan. TEKU staat voor de eerste twee letters van Teo en Kuaska en zorgt voor dè ultieme bier drinkervaring.
Baladin Cola
Baladin Cola wordt gemaakt van Kolanoten afkomstig van het Kola Slow Food Presidium uit Sierra Leone. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan projecten van Slow Food Foundations om zo de biodiversiteit te steunen. Baladin Cola bevat geen kleurstoffen of conserveermiddelen waardoor de kleur van de cola bijzonder is, namelijk: rood
De eerste Fair Trade cola! 100% natuurlijk!
Baladin Xyauyú Oro
Bier van hoge gisting en kenmerkt zich door aroma’s van rozijnen en gedroogd zoet fruit. De geuren zijn terug te leiden naar de Madeira wijnen; het is een balans van fris, zuur, zacht en zoet tezamen met complexe aroma’s die ontstaan door de rijping.
Bier/Spijs: Past goed bij gerechten met chocolade en bij blauwader- en harde kazen. Kan het best worden gedronken na het eten
Nieuws
Vrijdagavond 3 mei 2019 Wijn Proeverij met Niek Beute
Wijnexpert en sommelier Niek Beute laat u op inspirerende wijze kennismaken met de wereld van wijn.
Op zijn eigen originele wijze entertaint hij de gasten op de proeverij, zodat zij met een glimlach om de mond kunnen vertrekken.
Wilt u aanwezig zijn op deze avond mail of bel dan snel naar info@dedrankenier.nl of bel naar 0255-513396
Datum: Vrijdag 3 mei 2019
Aanvang: 19:30
Locatie: Bodega lange Nieuwstraat 183
Entree : € 20,00
Opmerking: De Bodega is bereikbaar via een trap(helaas geen lift)
Nieuws
Bier Masterclass 7 Maart 2019(Vol)uitverkocht!!!!
Beste liefhebber,
Op Donderdag 7 Maart verzorgen wij samen met van Bieren een Bier masterclass.
Deze proeverij zal bestaan uit bieren van licht subtiel tot zwaar en daar bij passende hapjes die zorgen voor mooie begeleiders bij de betreffende bieren.
Wilt u bij deze avond aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw plek.
Voor meer informatie, Bel mail of kom langs.
Datum: 7 Maart 2019
Aanvang : 20:00
Entree: € 17,50
Locatie: Drankenier IJmuiden, lange nieuwstraat 183 IJmuiden
Nieuws
Secret of the shop Part 2
13 December is de avond dat onze huisvrind Dirk weer een masterclass komt geven over Whisky. Voor vele is Dirk een bekende en voor sommige inmiddels een echte Whisky vriend.
Natuurlijk wilt u hierbij aanwezig zijn dus mocht het zo zijn laat het me even weten dan reserveer ik uw plek.
De avond is 13 december en we starten om 20:00 tot een uur of 22:00.
Entree is € 15,00
locatie is lange Nieuwstraat 183.
De proefruimte is alleen begaanbaar via een trap.
Tot 13 December!!
Nieuws
Jagermeister Tap huren?
Heeft u een feestje? Een apres ski party of wilt u uw gasten verwennen met een ijskoude jagermeister, dat kan nu bij de Drankenier IJmuiden.
De jagermeister komt er op -18 graden uit en als dat geen feest wordt.
Wij verhuren de tap voor € 25,00 per weekend, afname van jagermeister is wel een beetje verplicht.
Wilt u meer informatie of wilt u de tap huren bel of mail ons.
Nieuws
Wijnmiddag 24 november 2018
Op zaterdag 24 November hebben we onze jaarlijkse wijnmiddag en zoals u van ons gewend bent nodigen wij een importeur van mooie wijnen uit om hun passie voor wijnen met u te delen.
Vinura neemt u graag mee op ontdekkingstocht langs verschillende, Zuid-Afrikaanse hoogwaardige wijnhuizen. Tijdens de reis ontdekt u de ware essentie van wijn en luxe genieten.
Vinura, jong in wijn (sinds 2012) maar al jaren in het vak van wijnen, Peter van Rhenen directeur van Vinura is een wijnliefhebber puur sang. Maar alleen wijnen van een topkwaliteit. Peter’s citaat bij ons alleen de allerbeste wijnen, geen concessies. Passie en kwaliteit daar is waar het omgaat en niets anders.
U bent allen welkom vanaf 12:00 tot 17:00
Entree: Free
Locatie: Lange Nieuwstraat 183, IJmuiden
Nieuws
Carlos Serres Nu bij de Drankenier IJmuiden
Carlos Serres
rode Rioja, excellente Spaanse wijn uit de fameuze wijnstreek in het Noorden van Spanje. Eind negentiende eeuw baarde Spanje wereldwijd opzien met deze wijn. Met dank aan Fransen als Carlos Serres. Hij streek in 1885 neer in Rioja en startte er zijn eigen wijnhuis.
Franse wijnhuizen beleefden eind negentiende eeuw een desastreuze tijd. De Philloxera, ook wel bekend als druifluis, verwoestte talrijke wijngaarden. Veel Franse wijnboeren trokken ten einde raad zuidwaarts.
Veelbelovende wijnstreek
Ook wijnconsultant Carlos Serres volgde deze weg. Deze Fransman, geboren in Orléans en gedegen opgeleid in het wijnambacht, was veel onderweg. Op een van zijn reizen ontdekte hij in Noord-Spanje een regio die hem qua ligging en klimaat sterk deed denken aan een van de beste wijnstreken van Frankrijk, de Bordeaux. Zo ontdekte Serres Rioja.
Franse invloed
Serres vestigde zich in Haro (district Rioja Alta), in die tijd een zeer welvarende en invloedrijke Spaanse stad. Met de komst van de Franse wijnmakers groeide Haro uit tot een van de belangrijkste wijncentra ter wereld.
Spaanse wijnboeren produceerden al eeuwenlang zware, koppige wijnen van de plaatselijke blauwe druif, de Tempranillo. Zij lieten de druiven flink gisten en oxideren, zoals ze dat leerden van hun vaders en grootvaders. De Fransen introduceerden echter nieuwe, eigentijdse technieken. Met deze Franse wijnbouw- en teelttechnieken kwam de Tempranillo veel beter tot zijn recht. De Tempranillo heeft een vroege rijping (temprano) en is prima te combineren met andere druivenvariëteiten zoals Garnacha, Mazuelo of de witte Viura. Ook Carlos Serres combineerde de Tempranillo met andere druifsoorten. Hij sloot hiervoor exclusieve overeenkomsten met plaatselijke wijnboeren op strategisch aantrekkelijke locaties. Op die manier verzekerde Serres zich van druiven van de allerbeste kwaliteit. Bovendien gebruikte Serres alleen de beste Franse en Amerikaanse eiken wijnvaten, die de wijn een karakteristieke, kruidige smaak gaven. In het beroemde Barrio de La Estacion, een fraai pand naast het station in Haro, produceerde Serres kwaliteitswijnen met een typische ‘Bordeaux style’.
Internationale ambitie
In 1896 startte de Fransman een wijnhuis dat zich uitsluitend richtte op de export van wijn. Een gouden greep: de wijnen van Carlos Serres vonden, en vinden nog steeds, gretig aftrek in Frankrijk, Groot-Brittannië, Cuba en de Verenigde Staten. Het wijnhuis straalt tot vandaag de dag de tradities en de internationale ambitie van zijn grondlegger uit.
De gehele serie van Carlos Serres is te verkrijgen bij ons in de winkel.
Nieuws
Cognac Masterclass 1-11-2018
Alles al willen weten over cognac? Kom dan naar de masterclass van het cognac huis Frapin en Camus.
Op deze avond worden alle ins en out over deze mooie drank verteld en natuurlijk ook geproefd.
We zullen de serie van Frapin en Camus gaan proeven en de daarbij behoorde sterke verhalen vertellen, tevens zal er een bijpassend hapje geserveerd worden om de avond compleet te maken.
Datum: 1-11-2018
Entree € 17,50
Locatie: De Drankenier IJmuiden
Lange Nieuwstraat 183, 1972 GH IJmuiden