Nieuws
Whisky proeverij 19-09-2019
Jock Shaw
Keeper of the Quaich
Jock Shaw is geboren in Schotland, maar woont al meer dan 30 jaar in Nederland. Zijn ouders werkten voor de eigenaar van vele Schotse whisky distilleerderijen. In 1999 werd hij landelijk kampioen blindproeven en startte in 2009 zijn bedrijf ‘Scotch and Folk’. In april 2014 werd hij ‘Keeper of the Quaich’. Jock organiseert Single Malt Whisky proeverijen op iedere geschikte locatie, voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederland, België en Schotland.
Ja ja jock komt weer naar IJmuiden en wel op donderdag 19 september om u weer mee te nemen naar Schotland en zijn mooie verhalen en anekdotes voor u te presenteren en niet te vergeten de heerlijke whisky’s aan u te laten proeven.
Datum: 19-09-2019
Locatie: Drankenier IJmuiden
Aanvang: 20:00
meer info bel of mail.
Nieuws
Voorjaarswijnproeverij 13-04-2019
Zaterdagmiddag13 april hebben wij onze jaarlijkse voorjaarswijn proeverij. Onze vinoloog Wilrik Trauschke van importeur wine&spirits neemt prachtige voorjaarswijnen mee die u die middag kunt proeven. Uiteraard verzorgen wij er heerlijke hapjes bij. En jawel deze middag maakt u ook nog kans op een lamp,speaker en wijnkoeker in een gaaf deens design, leuk voor in de tuin of op het strand. Locatie is op de lange nieuwstraat 183 IJmuiden.
Nieuws
DutchBargain in Assortiment !!!!
Hoppa weer nieuwe en mooie bieren van Nederlandse bodem, een aantal jaren al geflirt met Dutchbargain maar na de Horecava officieel een beetje verkering.
De 4 vaste bieren is assortiment met een mooie special. We houden de specials natuurlijk in de gaten.
Nieuws
Whisky Masterclass 12-04-2019(VOL!!!!)
Beste Liefhebbers,
Op vrijdagavond 12 april is de Global Brand Ambassador van de Tomatin Distillery Mr Scott Adamson in Nederland , sterker nog Scott is in IJmuiden en jawel in onze Whisky basement.
Scott wilt u graag alles vertellen over zijn Tomatin Whisky’s en natuurlijk wil hij deze specialiteiten met u samen proeven. Inmiddels heeft Tomatin een gerespecteerde naam opgebouwd in Whisky land/
Bij elke whisky past natuurlijk een (sterk) verhaal en dat wil onze Scott met u delen
Wil u bij deze bijzondere avond aanwezig zijn reageer dan snel want plaatsen zijn beperkt!!
Datum: Vrijdag 12 April 2019
Aanvang: 20:00
Entree: € 20,00
Locatie: Whisky warehouse Drankenier IJmuiden
Nieuws
DIVINE Brewery lanceert eerste Bier.
De Mannen uit Beverwijk lanceren hun eerste bier, een weizener Bier en zoals ze zelf zeggen Goddelijk bier en ja ik moet erkennen het is inderdaad Top bier.
Ze hebben zelfs een filmpje hoe ze het bier maken.
Een heerlijke dorstlesser voor als je bijvoorbeeld een tennispartij hebt gespeelt en dan een DIVINE Weizener. Proost!
Nieuws
Birra Baladin in the house!!!
Birra Bianca: Isaac – Vernoemd naar Teo’s zoon
Isaac wordt gemaakt van rauwe tarwe die op smaak is gebracht
met koriander en sinaasappelschillen. Isaac is heerlijk voor in de zomer;
erg verfrissend en makkelijk te drinken. Heeft een lichte body en is ideaal
als aperitief.
Bier/Spijs: Aperitief, vis en vegetarische gerechten.
Verkrijgbaar in : 33 cl, 75 cl en 300 cl. Alcohol: 5%
Birra Egizia: Nora – Vernoemd naar Teo’s toenmalige vriendin
De Nora is gemaakt op basis van verschillende kruiden en Khamut.
Khamut, ofwel khorasan tarwe, is een ‘oergraan’, een graansoort
met een hoog eiwitgehalte en met zwakke gluten. Dit bier is amberkleurig
en heeft een volle smaak van zacht fruit en kenmerkt zich door Oosterse
aroma’s zoals gember, citrus en bloesems.
Bier/Spijs: Charcuterie, Thais en Indiase gerechten
Verkrijgbaar in: 33 cl en 24 ltr. Alcohol: 5,8%
Birra Italiana: Nazionale
Het énige bier dat is gemaakt met enkel Italiaanse ingrediënten. Deze
Italian ale is gemaakt van Italiaans water, gerstemout, gist
en Italiaanse kruiden (bergamot & koriander). De biersoort heeft
een licht pittig en verfrissend karakter en kenmerkt zich door
aroma’s van oranjebloesem, peer en bergamot.
Bier/Spijs: Gaat goed samen met de meeste gerechten en is zeer
geschikt als aperitief of bij een pizza.
Verkrijgbaar in: 33 cl. Alcohol: 6,5%
Birra Bruna: Leön
Birra Leön is een donker bier; niet te zoet en niet te hoppig. Er zijn tonen van kruiden, chocolade en gedroogd fruit aanwezig.
Bier/Spijs: Dessert of andere gerechten waar chocolade in verwerkt is, blauwe kazen en stoofvlees.
Verkrijgbaar in : 33 cl en 75 cl. Alcohol: 9%
Wist je dat het oorspronkelijk bedoelde winterbier Leön rondom Kerst (Noël) zó succesvol was dat Teo besloot het bier het hele jaar beschikbaar te stellen? Om die reden veranderde hij de naam van het bier in Leön.
La Storia
Het verhaal van Baladin begint in het dorpje Piozzo ten zuiden van Turijn in de Langhe.
Het is dit dorpje waar eigenaar Teo Musso in de jaren tachtig begint met het ontwikkelen
van bier vanuit zijn ouderlijk huis. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen
ingrediënten waarbij hij voor energie vertrouwt op de zon. Vele bezoeken aan Vlaanderen
en jarenlange ontwikkeling van het brouwen van de bieren van Baladin zorgen voor
de hoogwaardige producten die op dit moment door hem op de markt worden gebracht.
Baladin heeft meer dan 23 soorten bier waarbij een aantal is vernoemd naar zijn naasten,
denk hierbij aan zijn zoon Isaac en toenmalige vrouw Nora.
De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd
en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief
lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één
maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als
een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.
Over Teo Musso:
Teo Musso is opgegroeid in Piozzo, in een wijnfamilie. Meerdere conflicten zorgden ervoor
dat hij zich vaak afzette tegen zijn ouders. Van huis uit wilde zijn vader dat Teo de huisgemaakte
wijn dronk. Zijn passie voor bier was snel geboren. Vanuit zijn zelfgemaakte bierbrouwerij
in zijn ouderlijk huis heeft hij zijn passie voor bier laten uitgroeien tot een waanzinnige
fabriek in Piemonte en tientallen Baladin pubs en een Baladin hotel in bezit.
Bicchieri Per Birra: Teku
Teo Musso wilde een glas creëren dat de zintuigelijke beleving van het bier zo goed mogelijk tot zijn recht zou laten komen. Hij was zich er van bewust dat de grootte en de vorm van het glas een duidelijk effect heeft op de smaakbeleving. Musso heeft zodoende verschillende biersommeliers bij elkaar gebracht om hen een aantal dagen het ambachtelijke bier van ORVAL uit tientallen verschillende glazen te laten proeven. Uiteindelijk zijn deze biersommeliers tot de conclusie gekomen dat bepaalde glazen de smaken en aroma’s van het bier beter tot zijn recht laten komen. In samenwerking met Italiaans bierexpert Lorenzo Dabove, ofwel: Kuaska, heeft Musso de bevindingen van de biersommeliers uitgewerkt en is het TEKU glas ontstaan. TEKU staat voor de eerste twee letters van Teo en Kuaska en zorgt voor dè ultieme bier drinkervaring.
Baladin Cola
Baladin Cola wordt gemaakt van Kolanoten afkomstig van het Kola Slow Food Presidium uit Sierra Leone. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan projecten van Slow Food Foundations om zo de biodiversiteit te steunen. Baladin Cola bevat geen kleurstoffen of conserveermiddelen waardoor de kleur van de cola bijzonder is, namelijk: rood
De eerste Fair Trade cola! 100% natuurlijk!
Baladin Xyauyú Oro
Bier van hoge gisting en kenmerkt zich door aroma’s van rozijnen en gedroogd zoet fruit. De geuren zijn terug te leiden naar de Madeira wijnen; het is een balans van fris, zuur, zacht en zoet tezamen met complexe aroma’s die ontstaan door de rijping.
Bier/Spijs: Past goed bij gerechten met chocolade en bij blauwader- en harde kazen. Kan het best worden gedronken na het eten
Nieuws
Vrijdagavond 3 mei 2019 Wijn Proeverij met Niek Beute
Wijnexpert en sommelier Niek Beute laat u op inspirerende wijze kennismaken met de wereld van wijn.
Op zijn eigen originele wijze entertaint hij de gasten op de proeverij, zodat zij met een glimlach om de mond kunnen vertrekken.
Wilt u aanwezig zijn op deze avond mail of bel dan snel naar info@dedrankenier.nl of bel naar 0255-513396
Datum: Vrijdag 3 mei 2019
Aanvang: 19:30
Locatie: Bodega lange Nieuwstraat 183
Entree : € 20,00
Opmerking: De Bodega is bereikbaar via een trap(helaas geen lift)
Nieuws
Bier Masterclass 7 Maart 2019(Vol)uitverkocht!!!!
Beste liefhebber,
Op Donderdag 7 Maart verzorgen wij samen met van Bieren een Bier masterclass.
Deze proeverij zal bestaan uit bieren van licht subtiel tot zwaar en daar bij passende hapjes die zorgen voor mooie begeleiders bij de betreffende bieren.
Wilt u bij deze avond aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw plek.
Voor meer informatie, Bel mail of kom langs.
Datum: 7 Maart 2019
Aanvang : 20:00
Entree: € 17,50
Locatie: Drankenier IJmuiden, lange nieuwstraat 183 IJmuiden
Nieuws
Secret of the shop Part 2
13 December is de avond dat onze huisvrind Dirk weer een masterclass komt geven over Whisky. Voor vele is Dirk een bekende en voor sommige inmiddels een echte Whisky vriend.
Natuurlijk wilt u hierbij aanwezig zijn dus mocht het zo zijn laat het me even weten dan reserveer ik uw plek.
De avond is 13 december en we starten om 20:00 tot een uur of 22:00.
Entree is € 15,00
locatie is lange Nieuwstraat 183.
De proefruimte is alleen begaanbaar via een trap.
Tot 13 December!!
Nieuws
Jagermeister Tap huren?
Heeft u een feestje? Een apres ski party of wilt u uw gasten verwennen met een ijskoude jagermeister, dat kan nu bij de Drankenier IJmuiden.
De jagermeister komt er op -18 graden uit en als dat geen feest wordt.
Wij verhuren de tap voor € 25,00 per weekend, afname van jagermeister is wel een beetje verplicht.
Wilt u meer informatie of wilt u de tap huren bel of mail ons.